失敗してもおいしいワークショップ お寿司 × お蕎麦 × 練り切り和菓子

作って食べて、おしゃべりを楽しむ会です。お料理初心者の方中心に集まります。初めてでも手順どおりに一緒に作ればおいしいものが出来上がりますよ。

たっぷりお蕎麦ランチ × ジンジャーそば湯 soba noodles lunch & sobayu ginger Thursday, February 2, 2017 12:00 PM

たっぷりお蕎麦ランチ × ジンジャーそば湯



目の前で打ち立てそばを切りまして、

 

召し上がっていただきます(参加時間帯によります)。



量はたっぷり、質は常陸秋そばの新そば。

 

海苔、わさび、ねぎ、ほうじ茶付き。



お代りが自動的に出てきます。

 

たくさん食べてお仕事がんばってください!



 

つゆは濃い目に作ってありますので、

 

どっぷりつけず、半分ほどつけて、本来の味も一緒にお楽しみください。



〆にあったまるジンジャーそば湯をご用意。

 

身体にとってもやさしく、お肌にいいです。



今回はそば打ちワークショップではありません。

 

キッチンのあるオフィスにお届けできるかもしれません。




 

到着した方から食べていただき、食べ終わったら

お話しても退室してもご自由です。

 

ご希望時間帯をお知らせいただけると助かります。



それではお気軽にご参加ください。

 

お待ちしております。

 

It's one of traditional Japanese cooking.

Why don't you join us and eat it together?

 

Would you like to try fresh handmade soba?
The texture of the noodles is so smooth and pleasant that you can't stop eating!

Soba noodles are regarded as healthy food due to their low-calorie and well-balanced nutrient content.

It is rich in proteins, menerals, vitamin E, and various others.

Above all, content of rutin, known to prevent heart disease, hardening of the arteries, diabetes, high blood pressure, and cancers, is emphasized.

Drop by while you stay in Tokyo!

Soba noodles have been popular in Japan from ancient times.

The long soba noodles represent long life.


You can slurp them up with a loud "Zoo!", that makes it taste and smell even better. In Japan, it is said that's the proper way.

Hope we'll have a peaceful and enjoyable time together.


I'm looking forward to meeting you all!

そば打ち入門動画
https://www.youtube.com/watch?v=oKUwOHdWGYk

【Joinging fee】

1200 yen

■Participants opinions (of workshop)

・Take was an excelent teacher, showing everything in great detail. The fact that we made our dinner our selfs, the cosy atmosphere and the kindness of the host, that made this dinner a truly amazing shared expirience.
Hansmartin

・It was my first time preparing Japanese food and it happened to become a really great experience! Take-san explained every step of making soba with patience and was very happy to share his skills and knowledge with us. The atmosphere was welcoming and I felt really relaxed. Definitely worth going. Thank you Take-san!
Mar

・This is the first time I've learned how to make soba.
It was a really nice experience.
Take explained in detail the procedures of soba-making and it was great fun!
It's not easy to taste home-made soba nowadays but thanks to the workshop,
I'm a part of the cuisine I enjoyed later and it felt amazing!
Making soba is an art, same as many other aspects of life that we used to regard as "ordinary".
Definitely enjoyed it!
Yさん

・A great way to learn the method of making soba.
I have been wanting to learn making Japanese food.
Take-san, the host, is knowledgeable in the method and guides well.
I was late to the party but he was kind enough to explain the steps that I missed once more.
I find that making soba is an art by itself and detail steps need to be followed carefully.
It was certainly a fun afternoon! Thank you Take-san!
Naさん

・オーガナイザーさんがしっかりフォローしてくれるので、楽しく簡単に、美味しいお蕎麦が出来ました。
お料理やお菓子作りが大好きですが、蕎麦をうった事はなかったので、ぜひやってみたいと思い参加しました!
お値段もだいぶリーズナブルで、私はお肉を食べられない時期があったのでヴィーガンという言葉にも惹かれました。
これからベジタリアンミール・ヴィーガンミールが増えていく時代に、
ますます注目されそうですね(^-^)
Chihoさん

ヴィーガンが入ったそば打ちだったのが興味がわき、より良かったです。
家では乾麵だけでしたが、打ちたての方が全然おいしかったです。
料理はしますが、そば打ちは初めてで今日は楽しく、英語にも興味があり、スイスの方と話しながら作って食べられたのもいい機会でした。
Akkyさん

・切る作業で、二回目の出来が上達して、皆さんに褒めてもらえてうれしかったです。
初心者の自分たちで作ったとは思えないくらい美味しく、ヴィーガン出汁もおいしく、
そば粉を混ぜる所が冷たくサラサラで気持ち良かったです。
Tomokoさん

・そばが好きで外食でもよく食べます。
いつか自分でもやってみたいなと思っていたところ
このイベントを見つけたので参加しました。
色々と懇切で丁寧に教えていただき、なんといっても自分で作った蕎麦は最高でした。
Kさん

・そば打ちは初めてでしたが、最初から最後まで、とても楽しかったです。
最初に全体の工程を説明をしてくれたのでイメージでき、
ステップごとに丁寧な説明があり、学びながらためになりました(^^)
また参加させていただきたいと思います。
Maさん

Let's make Soba noodles!

I'm looking forward to meeting you all!

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お時間あればご覧ください。

You Tube そば打ち入門体験 Handmade Soba Noodles

https://www.youtube.com/watch?v=L8-eQ4GdCbQ

「ホテルグラフィ」でのそば打ちがキッチハイクマガジンで紹介されました↓

https://blog.kitchhike.com/review-soba-take-sumin/