失敗してもおいしいワークショップ お寿司 × お蕎麦 × 練り切り和菓子

作って食べて、おしゃべりを楽しむ会です。お料理初心者の方中心に集まります。初めてでも手順どおりに一緒に作ればおいしいものが出来上がりますよ。

「へぎそば」ワークショップ ふのりを使ったそば打ち Soba Making Workshop 12/07 19:00 - 21:00 & 12/18 18:30 - 20:30

「へぎそば」ワークショップ ふのりを使ったそば打ち Soba Making Workshop

Wednesday, December 7, 2016

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Sunday, December 18, 2016

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新潟県のへぎそばに挑戦!
海藻のふのりがポイントです。
ツルツルとのど越しが良い絶品蕎麦を一緒に作ってみませんか♪

Would you like to try fresh handmade soba?
It's a great opportunity for beginners to experience soba making in a casual atmosphere.

「へぎそば」とは、新潟県魚沼地方発祥の、つなぎに布海苔(ふのり)という海藻を使ったおいしいお蕎麦です。弾力もお楽しみください。

The texture of the noodles is so smooth and pleasant that you can't stop eating!

It's a great opportunity for beginners to experience soba making in a casual atmosphere. Drop by while you stay in Tokyo Asakusa area!

まったく初めてでも大丈夫。
生産者から直接取り寄せた香り有名な「常陸秋そば」をこねて
自分で切って、たっぷり食べましょう。

氷水で締めてツルっと喉ごしとそばの香り。
この楽しみを皆さんと一緒に味わえればと思います。

「そば打ち」となると敷居が高いイメージがありますが
誰でもお気軽に参加できるそば打ち入門体験。

ちょっと興味あるな、
でもまったく初めて、
何だか楽しそう。

そんな方のためのアットホームなカジュアルイベントです。

・味は本物、力を使わず初心者向けです
ヴィーガンに関わらず誰でも参加できます
・作って食べて、おしゃべり雑談も楽しめます

 

 

The most fun part is slicing the folded dough to thin soba noodles with long rectangular-shaped knife.
You're going to use a guide board to cut the even thickness.

お肌の調子が目に見えてよくなります。

ウエストの脂肪がスッキリ落ちます。

胃が快調になります。

This workshop is for anyone who has never tried to make soba noodles. It's one of traditional Japanese cooking. It's a Fun & Unique Experience from scratch!

Why don't you join us and to cook and eat it together?

 

At Asakusa communication house there are several different types of soba making tools.

Great flavor and texture!

Soba noodles have been popular in Japan from ancient times.

The long soba noodles represent long life.

It is really interesting to watch how buckwheat flour is turning into dough like a ball after you add water little by little to it and mix it with your hands.

After that, you press the dough with a rolling pin and cut it into thin stripes you like.

You can expect that noodles made by yourself are amazing!

You can slurp them up with a loud "Zoo!", that makes it taste and smell even better. In Japan, it is said that's the proper way.

Hope we'll have a peaceful and enjoyable time together.

【Joinging fee】

2500 yen
Please bring your own apron.

<Menu>
- "Hitachi Akisoba"
- Soba making experience
- Condiments (green onion, laver, wasabi)
- Dipping sauce (soy sauce, sweet sake, sugar )
- Dashi (kombu, shiitake mushroom)
- Soba water and ginger
- Roasted green tea

It might be slightly changed depending on the paticipants offer or allergy.

Without dried bonito shavings, it can be vegan food.
Using salt instead of soy sauce, it's for gluten free.

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<メニュー>
・老舗で使われる香りで有名な「常陸秋そば」
・そば打ち体験と試食
・薬味(ネギ、きざみのり、わさび)
・つゆ(しょうゆ、本みりん、三温糖
・だし(昆布、しいたけ、かつおぶし)
・そば湯としょうが
・ほうじ茶
メンバーの要望やアレルギーの都合、少しだけ変更する可能性があります。
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■Participants opinions

・Take was an excelent teacher, showing everything in great detail. The fact that we made our dinner our selfs, the cosy atmosphere and the kindness of the host, that made this dinner a truly amazing shared expirience.
Hansmartin

・It was my first time preparing Japanese food and it happened to become a really great experience! Take-san explained every step of making soba with patience and was very happy to share his skills and knowledge with us. The atmosphere was welcoming and I felt really relaxed. Definitely worth going. Thank you Take-san!
Mar

・This is the first time I've learned how to make soba.
It was a really nice experience.
Take explained in detail the procedures of soba-making and it was great fun!
It's not easy to taste home-made soba nowadays but thanks to the workshop,
I'm a part of the cuisine I enjoyed later and it felt amazing!
Making soba is an art, same as many other aspects of life that we used to regard as "ordinary".
Definitely enjoyed it!
Yさん

・A great way to learn the method of making soba.
I have been wanting to learn making Japanese food.
Take-san, the host, is knowledgeable in the method and guides well.
I was late to the party but he was kind enough to explain the steps that I missed once more.
I find that making soba is an art by itself and detail steps need to be followed carefully.
It was certainly a fun afternoon! Thank you Take-san!
Naさん

・オーガナイザーさんがしっかりフォローしてくれるので、楽しく簡単に、美味しいお蕎麦が出来ました。
お料理やお菓子作りが大好きですが、蕎麦をうった事はなかったので、ぜひやってみたいと思い参加しました!
お値段もだいぶリーズナブルで、私はお肉を食べられない時期があったのでヴィーガンという言葉にも惹かれました。
これからベジタリアンミール・ヴィーガンミールが増えていく時代に、
ますます注目されそうですね(^-^)
Chihoさん

ヴィーガンが入ったそば打ちだったのが興味がわき、より良かったです。
家では乾麵だけでしたが、打ちたての方が全然おいしかったです。
料理はしますが、そば打ちは初めてで今日は楽しく、英語にも興味があり、スイスの方と話しながら作って食べられたのもいい機会でした。
Akkyさん

・切る作業で、二回目の出来が上達して、皆さんに褒めてもらえてうれしかったです。
初心者の自分たちで作ったとは思えないくらい美味しく、ヴィーガン出汁もおいしく、
そば粉を混ぜる所が冷たくサラサラで気持ち良かったです。
Tomokoさん

・そばが好きで外食でもよく食べます。
いつか自分でもやってみたいなと思っていたところ
このイベントを見つけたので参加しました。
色々と懇切で丁寧に教えていただき、なんといっても自分で作った蕎麦は最高でした。
Kさん

・そば打ちは初めてでしたが、最初から最後まで、とても楽しかったです。
最初に全体の工程を説明をしてくれたのでイメージでき、
ステップごとに丁寧な説明があり、学びながらためになりました(^^)
また参加させていただきたいと思います。
Maさん

Let's make Soba noodles!

I'm looking forward to meeting you all!

 

お問い合わせ

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